About Me

Monday, August 6, 2012

Teman Pengganti

Saturday, June 30, 2012

lee min ho + nazim othman + faizal tahir = ?


lee min ho oppa



ini nazim othman



ini faizal tahir



faizal tohit
artis baru nak up
ekekeke

Wednesday, June 27, 2012

rezeki

thanks Allah for the rezeki
rezeki nak kahwin,
rezeki anak pertama,
rezeki anak kedua
and bla3
sentiasa ada
just keep the faith kan :)
semoga Allah 'mewahkan' lagi rezeki kami
amin amin amin ya Rabb

life isn't easy bebeh


PTPTN jangan lupa! yeah yeahhh!

Saturday, June 16, 2012

coklat dan jerawat

"Universiti dan academia barat menjalankan kajian dan mendapati bahawa bahan seperti coklat dan bahan berminyak tidak mempunyai kaitan dari segi pembentukan jerawat."

TIPU!

fakta yang xboleh diaplikasikan kapada makhluk bernama Shazana
demn. demn. demn.

konon2 mindset white chocolate xpelah
dark chocolate je xboleh

lalu mknlah dgn byknyaaa.
nahhh. amek kau. penuh satu muka smpai x ada ruang dah nak keluar lagi.


hamek hamek hamek


okeh, from now say NO to CHOCOLATE!

TIDAK! 


TIDAK TIDAK TIDAK!


bubbyeee




Sunday, May 20, 2012

Wedding Dress




love it!
=D

Friday, May 11, 2012

Sekadar Di Pinggiran




TERBAEEKKK!

Wednesday, May 9, 2012

tender report

now u said tak nak accept those 3 lowest tenderer sebab ada bad records

then why invite them to tender?

haih

menyusahkan !

Monday, April 23, 2012

mari berdoa

Mari berdoa agar tak ramai yang masuk tender kali ini sekaligus memudahkan perjalanan membuat TENDER REPORT sebabnya sesuka hati telah TERextend closing date sehari lambat makanya duration untuk membuat TENDER REPORT telah dicuri sehari oleh kontraktor. ohh ohh. Bukan curi tetapi diberi percuma oleh saya yang sangat pemurah T.T  


*mampos aku kalau sembilan sembilan kontraktor masuk tender*

Sunday, April 22, 2012

live your life

the hardest time in life
again?
no lah
it is just a test  :)

never regret with the decision u have made
eventhough the 'petunjuk' was there at that time
life is tough
enjoy the 'toughness' life you had today
even kadang-kadang you feel the worst
feeling like ni akibat tak ikut 'petunjuk' ke?
and macam-macam lagi

deep  in your heart you know...
there is no turning back

just live your life
it just no more 'cikgu tadika wannabe'
and no 'cashier tesco' anymore

Insyaallah everything gonna be ok
Insyaallah




Thursday, April 19, 2012

Wardina Safiyyah kata


"Free yourself from the 'need' of rumah besar, jam rolex, kereta mahal. U shall then be fine, contented & see your purpose of life more clearly..."

:)

Friday, April 13, 2012

Cinta Bersatu


*****

Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

*****


Thursday, April 12, 2012

dunia dunia

balik kerja.
lane kiri.
jem.
lane kanan.
8 biji motor polis memecut laju dengan siren berbunyi.
5 biji Perdana iringi kereta VVIP lalu.

terdiam.

sebak.
hoi serius rasa nak nangis.

how easy their lives are.
pangkat. duit. kuasa.
T.T

ingat-ingatlah rakyat jelata ni haa.

zuhud. berSEDERHANAlah.

-------------

-------------

-------------

syukran ya Allah dengan kesihatan dan rezeki yang engkau kurniakan.


Wednesday, April 11, 2012

ketegangan seorang QS



cool mann. tenang tenang..


.....

.....

.....

.....

.....

.....

.....


teetenanggg...


hoishh~ mampu? T.T

Monday, April 2, 2012

spam



you have 1 unread secured message!!
from: CIMB Group


regards,
Maybank2u




Sunday, April 1, 2012

teori pemandu di malaysia



ibarat molekul-molekul pantang ada ruang nak penuhkan jugak walaupun lampu da kuning. malaysian driverss never stop.

unless there is an accidentttt...



on the other side of the road..
so true!




Wednesday, March 28, 2012

orang keyy ell

lahir dan membesar di kuala lumpur

a friend once asked me.

'zen, kau orang k.l ke?'

'yer.kenapa?'

'tak macam k.l pon'

??!! (-.-') ok fine. keyy elll tu macam mana?

why soo key elll?

haha

Sunday, March 18, 2012

kenangan bersama mu kasih


kenangan bersama mu kasihhh
seumpama mimpi di dalam mimpiii
terasa engkau di sisiii
menemaniku saban hariiii
kah kah kahakkk terkeluarr

disebabkan semalam sabtu
haruslah ahad banyak nak story
esok dah start gloomy
makanya sabtu ditunggu lagiii
untuk iniii


ohh ohh no camera pleaseeee
xkireee nak jugakk

cakkkk!




ehemm

kaki-kaki kami

tayang gigi skettttt~
ok enufff enufff

terasa hidupku ini
umpama mimpi dalam mimpi
aicehhh

John Carter


sabtu semestinya adalah hari yang sangat2 dinantikan setiap minggu selepas 5 hari mengabdikan diri pada kerja yang xberapa berjaya makanya wajarkah ianya disebut kerjaya?
konflik kerjaya datang lagi.yeahhh!
makanya aktiviti di hujung minggu pastilah menonton movie bagi menenangkan diri selain menyanyi-nyanyi



filem minggu ini adalah John Carter. bestttttt!!!
malas nak review. yang pastinya poster di atas tidak menggambarkan langsung jalan cerita.
definitely! melihatkan poster tiada nafsu nak menonton.
tapi yang lebih pasti woola is cute. hehe




woolaaaaa. cute bukan? sangat! haha
tak kenal maka tak cinta



Dejah Thoris princess of Barsoom (Mars) bersama Virginia. kah3
Marikh adalah Barsoom dan Bumi dipanggil Jasoom di planet Marikh




Picture di atas haruslah diselitkan. feeling2 nak kahwin. ngahaha
Best best. Mahu nonton lagi sihh~



Friday, March 9, 2012

kerja dan hidup

hari ini jumaat dan esok sabtu yang ditunggu-tungggu :D
walaupun kerja banyak tapi esok sabtu
bq, measurement, documentation
rebar besi rebar besi rebar
column beam column beam column
PRICING lagi!

esok sabtu jadi esok cuti
tapi AHAD WAJIB KERJA sebab isnin nak tender

tahi
aku kerja untuk hidup bukan hidup untuk kerja
sebab aku manusia
yang hidup untuk kerja tu robot aka machine
senang cite android lah

jangan merungut lah
bersyukur
masih diberikan kudrat untuk bekerja
Smileee :B

Thursday, March 8, 2012

bye bye VS cry cry = it's gonna be me

Compare and contrast








xagduqgwedilqwgdiqulewhd


patotlah macam penah dengar lagu T-ara Cry Cry ni

especially part

Baby can't you see that look at my eyes

Seulpeume bbajin nae dununeul bwa uh uh

penat recall


-.-''

Tuesday, March 6, 2012

Astrid - Tentang Rasa


Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Friday, March 2, 2012

Terukir Di Bintang


sayangku jangan kau persoalkan siapa di hatiku
terukir di bintang x mungkin hilang
cintaku padamu :)

Tuesday, February 28, 2012

gigi-gigi ku gigi-gigi


The reason why i am wearing braces...

Yeah this picture. Definitely. Picture ini lah yang menyedarkan diri bahawasanya gigi kapak dah semakin senget ke kanan. Taring dah macam mummy monster. Semua gigi dah huru hara! Urghhh~

Friday, February 24, 2012

3 tahun bersama








Tuesday, February 21, 2012

sedang apa dan dimana

dulu slalu ada
waktu untuk kita
kini ku sendiri

dulu kata cinta
tak habis tercipta
kini tiada lagi

sedang apa dan di mana
dirimu yang dulu kucinta
ku tak tau tak lagi tau
seperti waktu dulu

apakah mungkin bila kini
ku ingin kembali



menjalani janji hati kita

Thursday, February 9, 2012

resepi ungkep sedap


ehem.hari ini saya masak ungkep ayam.

bahan-bahannya adalah seperti berikut:

2 sudu ketumbar
setengah sudu jintan manis
secubit jintan putih
halia (besar ibu jari)
kunyit ditto
5 ulas bawang putih
5 biji cili api
3 batang serai

cara-caranya:

dengan sedikit air, blender je semua bahan di atas kecuali serai. senang bukan?
kemudian, tumis sehingga naik bau. sambil tu letak la setengah sudu garam.
lalu, masukkan bebarapa ketul ayam serta serai dan tunggu sehingga ayam kecut.
bolehlah masukkan sedikit air dan tutup selama beberapa minit.
*pegi mandi sembahyang maghrib dulu*

tadaaa~! siap sudah.
allahummabariklana..... omnomomnom~



Tuesday, February 7, 2012

facebook

FACEBOOK is the BEST place for people to SHOW OFF. fullstop.