About Me

Friday, November 20, 2009

baik untuk baik



baik untuk baik

Thursday, November 19, 2009

2012

knape org kate best??
tapaham.
ok aku tertido, jalan cter lembab.
aksi mencemaskan hanya wujud masa tenggelam dalam kapal.
tipikal.
kesimpulannya lambat, xmenarik, kurang aksi, grafik je best.
akhir kata, tak best.

pesanan buat kekaseh

gambar sekadar hiasan


wearing shades while driving in heavy rain and suddenly the rain will disappeared..
acah mak enon..
just get clearer view lah..
fakta diuji dan diuja pada petang tadi..

oleh itu,
sebelum drive makan bijan,
semasa drive minum madu,
sediakan payung sebelum hujan,
sediakan shades sebelum memandu.

sebab malang xberbau

Sunday, November 1, 2009

bayi dlm rahim

semalam tido 9.30
hari ni bangun 9.30
12 jam tido bayi pon kalah~
haish

Friday, October 30, 2009

study stido

exam!!!


seronok kan exam~
lepas tgk exam timetable
makan xlalu mandi xbasah tido still lena
malam jadi siang, siang jadi malam
sila study dgn hebat dan lebat!


kepada ibu dan ayah: doakan akak!
kepada lecturer: soalan senang plzz~
kepada bf: xmo gado2 ok~
kepada rakan2 seperjuangan: study weyh!!


ok
gudluck semua!!







Tuesday, September 22, 2009

raya

raya yang bosan
bosan bosan bosan
sms raya pon xreply sbb bosan
sori~
forward pon tak sbb bosan
sori~
buat ayat sendiri pon xnak sbb bosan
sori lagi~
tapi makan nak3!!sbb bosan jugak
hehe

muka si bosan baju raya pon xnak pakai


annoying kan


xtahanlah bosannn~sampai mata juling lidah terjelir pipi melebih2

selamat hari raya maaf zahir batin
maaf untuk kepala yang terpaling
maaf untuk mata yang terjeling
maaf untuk mulut yang ternyaring
maaf untuk tangan yang terpelanting
maaf untuk kaki yang terkicking
maaf untuk mood yang terswing
hehe
maaf yer semua.ikhlas dari zen yang weng2
*wink2*

Monday, September 14, 2009

makcik xjualkepek

sempena hari raya yang mulia.makcikjualkepek cuba menukar profession menjadi makcikjualkuehraya.ngeh3
ok
smlm bosan2 xbole tdo
rase mcm nak maen play doh
lalu g dapo la doe~
ok~lets play play doh!!!
keriangan bermain play doh versi dewasa bermula

aku mmg suke guna bendalah penggoreng nih.ape name ntah. sudip bole x?
tapi sudip laen. tau sudip laen. ape2 lah. ok ni mmg 'sudip' kegemaran smpai nak pukul telo, butter plus gula pon pakai bnda ni. hoho


see~i ada byk acuan u tau~rambang mata nak pilih


ok
*sebabkan tengah2 main play doh teringin nak main kad plak*
amek spade lah


hasilnyeee~
*muka teruja*

dijamin 100% halal
lepas makan paling koman pon kene cirit birit xmembawa kepada maut
dun weri
oklah tu
kurus sikit weyh~
tapayah minum teh orang kampung
*wink2*


nak lagi tak??

nah tart nenas plak

eh2 ade lagi

kueh cornflakes.nyum3~

konpem kua masok toilet 18x.hua3~

Saturday, September 12, 2009

nobody is perfect

"which one u prefer?"

A si kaya raya gentleman sume tapi ada agenda blakang u.

B si biasa2 xbrape gentleman tapi die syg u sgt.

"can i have C??kombinasi 2 yang baek d atas??"

"xboleh.nobody is perfect"

"oh ok"

Wednesday, September 9, 2009

apeeeningg

buke pose x happening
xpegi parenting
kejap lagi ade meeting
perot melenting2
weyh, nak kfc-ing!!

Tuesday, September 8, 2009

selamat pagi

selamat pagi
bangun pagi yang xberapa nak pagi
usha hp yang abes bateri
perot lapa menyanyi2
ngidam nak makan kfc n sushi
skarang zohor maghrib lambat lagi
1.30 itu tengahari
ok, nak pegi mandi

Thursday, August 6, 2009

hari rabu hari rabu

pagi kelas pukul 9-12
petang kelas pukul 2-6
malam kelas pukul 8-10

seronok kannn~seronokkkk sangattt!!!

Sunday, July 26, 2009

te amo me amore

burok mcm berok


luv u b~muah3!


Thursday, June 25, 2009

keterlaluan

tingkah menjagai.
mata memerhati.
hati mengikuti.
minda mengetahui.
jiwa mengenali.
akal menakluki.

berhenti sebelum keterlaluan.
ok berhenti.

God help me plzzz~ =/

alaa coomeeeLL

pergilah menonton transformer 2 nescaya anda akan berasa Shia LaBeouf tu makin besar makin kacak rupanya. heh. bee~ i lyk!! haha. ending, beramai2 satu panggung berikan tepukan gemuruh. enjoyy~ (terima kaseh kepada r0ja, jai dan semua!!)

Saturday, June 20, 2009

hari ini sudah sabtu

sabtu dah separuh hari berlalu
dan exam kau hari selasa
sila study makcik zen
matikan fantasi
hidupkan realiti
goodluck semua!!

Friday, June 19, 2009

hari ini hari jumaat

sedang lemah2 berlemak sahaja.

perlu ke pergi meeting??


si durian bkn ada pown~

*xbersemangat*

ok, crush lagi.

Wednesday, June 17, 2009

entri paling panjang

syukurlah engkau pernah bersekolah di sebuah sekolah suatu ketika dahulu sebab:

1)secara xlangsung terhafal ma'thurat dan surah yasin,

2)surah sajjadah, al mulk, al waqi'ah dan sebagainya. tu pun kalau rajin turun jemaah subuh hari jumaat laa. wahaha.

3)sembahyang jemaah yang pahalanya 27x ganda. makmum muafik ngan masbuk sama ke pahalanya?? heh. masbuk selaaluuu~

4)tiap2 hari menadah telinga dengar kuliyyah maghrib. suka kan bila tirai dibuka. =P

5)tiap2 jumaat pegi kelas Quran kan? walaupun maseh xmampu bertaranum. haha

6)tudung labuh wey~ hari2 gosok penuh kesabaran.

7)ada subjek bahasa arab, syariah islamiah dan quran sunnah. walaupun xmampu untuk istinbat hukum.

tapi paling best bile:

1)weekend, time semua balik bermalam ramai2 berpesta dalam kolah asrama dan masing2 jadi ikan duyung. smakl ada swimming pool kowt~

2)beramai2 jadi model atas pentas pada hari jumaat akibat lewat ke perhimpunan semata2 sarapan nasi lemak yang mmg terbaaeekkk~

3)hari jumaat lalu kantin cik man sambil mencebik sesama sendiri. "cik man xpergi smayang jumaat"

4)dengan selamba melepasi guard yang entah xtahu bangsa apa sambil melambai2 macam artis terkenal semata2 nak pergi beli entah ape2 je dekat pasaraya skyline tuh.

5)sanggup merentasi laluan berpagar semata-mata nak escape kelas dan tido di bilik prep. kain dan tudung labuh bukanlah halangan untuk panjat pagar asrama kaaann.

6)kemudian susun kerusi rapat2 bawah meja prep dan baring disebalik alas meja menyembunyikan diri dari ustazah nik dan rotannya. muke nak saiko je..

7)xsaba2 je nak abes prep dan menikmati hidangan minum pagi, petang dan malam di Dewan Makan sambil cuci mata

8)dengan jelingan juling dan senyuman kambing pada abang sam menyebabkan laok sentiasa lebih dari orang lain. muahaha, mana x belon. ok, alfatihah untuk umi. semoga rohnya dicucuri rahmat.


serius rindu sekolah. siapa cakap universiti lagi best???tipuuu~

Saturday, June 13, 2009

bagaimana.bila


bagaimana kau hidup.

semuanya indah.
bagaimana aku hidup.
ape kau kesah??

bila aku diam.
kelihatannya memendam.
bila aku cakap.

kau sibuk nak berucap.

so shataap!!

Friday, June 12, 2009

apa.kenapa.siapa


apa aku mahu??

aku mahu kamu.
apa engkau tahu??

kau xtahu menahu.

kenapa aku mahu??
hanya aku yang tahu.

siapa aku mahu??
mungkin engkau tahu.

kedai minuman arak d0bi

lokasi: laundry bar.

band: 0bjek bulat.(sedikit culah)haha

lagu: go go power rangers.

hey awak kacak. auww~

teruja.

Wednesday, June 10, 2009

aku jahil

jangan berbahasa pelat dgn aku.
contoh terbaek.

"hari ni mak masak sup ikan meWah"

ikan mewah?? ikan ape yang mewah sgt??
mak kau masak sup ikan emas ke??

ok,

"hari ni mak masak sup ikan meRah"

haa, kan lg senang nak sebot.
aku pon paham.
sori, aku lampi bahasa pelat.
peace~

Tuesday, June 9, 2009

one nite stand

cerita semalam. tajuk tiada kaitan dgn peristiwa.

uitm shah alam.

rumi.

performance.

u guys rawks!!

cayaa laa.

good j0b. congrats.

Friday, June 5, 2009

bebola api

sunset belakang umah.mmg chantek weyh.demn xda slr.



bebola api di celahan pokok




*semak2 belakang kuarters ni pn da cukup indah untuk shooting2.

Tuesday, May 12, 2009

bumi

sila k0s0ngkan 0tak anda dgn apa2 ilmu bumi sebelum membaca.

l0kasi: kelas tingkatan 3A
situasi: cikgu sdg mengajar subjek Geografi

cikgu: kalau nak pergi negara arab senang je.awk k0rek2 tanah lame2 sampai la awak dekat arab.
et0n: bkn ke kalau kite korek2 tanah kite akan jatuh kat planet laen??tak pon terlepas kt angkasa. *bertanya tp dlm hati je*


l0kasi: ampaian h0stel
situasi: menjamu hidangan minum malam

et0n: aku xpahamla kenapa cikgu ckp mcm tu.bkn ke kalau kite k0rek2 tanah kite jatuh kat planet lain??
pe'ah: *hairan* ait,betol la cikgu ckp mcm tu.knape pulak k0 ckp smpai kt planet lain??
et0n: yela, kite duduk dlm bumi kan.kalo korek2 bumi mestila jatuh kt planet lain.
pe'ah, bedah, minah, siti: eeeett000000nnnnn!!!kite duduk kt atas bumi ok bkn dalam bumi!!!
et0n: *memandang langit, bulan dan bintang* 000000~


*aku rase et0n punye 0tak da terlalu dpengaruhi oleh cerita kartun telur yokies tulaa~
*st0ri ni aku dedicate to anie, nash, qil n ley.miss u all bebeh!! =)
*et0n tu aku sebenarnye.kah3.naseb baek PMR kau cemerlang etooonnn~

Monday, May 11, 2009

UNGS


lecturer ungs ckp:
beware of your thought, it will become your words.
beware of your words, it will become your action.
beware of your action, it will become your habit.
beware of your habit, it will become your behaviour.
beware of your behavior, it will be your character.
and beware of your character because it will become your destiny.


*simple je kan concept die. renung2kan dan selamat beramal~

selamat hari ahad

  • hepi m0ther's day ibu!!
bayi itu bukan aku


  • resepi hari ini: makaroni bakar
  • chef: makcikjualkepek dan adik
  • bahan2: ade cheese, cheese dan cheese.ciiiisssss!! gile berlemak.

nyummeee!!


see..xsmpai 30secs.



Thursday, May 7, 2009

I'm a fat house cat

  • hari ini merempit dr sg. besi ke g0mbak.20min je weyh.lenkali kelas pkul 2 gerak lg kul 1.30 eh~yeah!!
  • lecturer ungs best!!mdm ape ntah.lupe.xsia2 dr0p hikmatullah. =P
  • berat badan da mcm bursa saham kuala lumpur.naek turun sesuke hati.
  • lalu.......taadaa~
  • jog ah ape ag...
bermulanya d sini


tasik ini luas ok!!


smile~nice bkn??


*rini j0g xabes satu r0und ah.panas kot side sane.B0HSIA kate 'jgn pilih jln hitam' =P

chinese

I don't want anything more
Than to see your face when you open the door
you'll make me beans on toast and a nice cup of tea
And we'll get a Chinese and watch TV
Tomorrow we'll take the dog for a walk
And in the afternoon then maybe we'll talk
I'll be exhausted so I'll probably sleep
And we'll get a Chinese and watch TV


Chinese by Lily Allen

*lily allen seorg kelantanese bak kate si panjang.dgr ah lgu2 die. =P

Friday, May 1, 2009

menu minggu ini

m0nday: lunch
wednesday: dinner
friday: breakfast

taadaaa~


bahan2:
1 pek maggi perencah kari
1 biji t0mat0
1 biji bwng merah
1 biji telur
2 cili api
2 biji limau nipis
*udang dan s0t0ng abes st0k laa~sigh

enak bkn??haa~dasar pmalas.
ini lah akibat ble ibu pergi kursus.ngee~

Wednesday, April 29, 2009

apakah??

wee~
apakah ini???
nmpak naa da busan sgt.haha